Харків. 24 травня. УНІАН. У Харкові студентку Української інженерно-педагогічної академії, котра восени 2010 року повідомила про «замінування» свого вишу, засуджено до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили кореспондентові УНІАН у Центрі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області з посиланням на начальник Слідчого управління облуправління міліції Зиновія ГАЛАВАНА.

За його словами, згідно із застосованою на один рік статтею 75 Кримінального кодексу України, засуджена «звільнена від покарання з випробуванням».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, зранку 29 вересня 2010 року невідома зателефонувала з мобільного телефону до оператора служби «102» та повідомила, що у будівлі Української інженерно-педагогічної академії знаходиться пристрій, який вибухне о 13.00. Із приміщення академії терміново було евакуйовано 2,2 тис. студентів, 300 викладачів та 416 працівників. Рух транспорту по вулиці Університетській, де розташований головний корпус вишу, був перекритий. Внаслідок обстеження закладу вибухового пристрою виявлено не було.

У цей же день слідчий відділ Дзержинського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об`єктів власності).