Кабінет міністрів звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням відкласти розгляд питання про підвищення тарифів на газ для населення до впорядкування сфери житлово-комунального господарства України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем`єр-міністр Микола АЗАРОВ в ефірі Першого національного телеканалу.

"Ми дійшли висновку, що нам необхідно, перш ніж приймати будь-яке рішення про підвищення тарифів, розібратися в цій запущеній сфері. Коли зараз кожна місцева рада, а їх у нас тисячі й тисячі, кожна місцева адміністрація приймає свої рішення і встановлює для населення тарифи, які іноді відрізняються в два-три-чотири рази і більше. Тобто, мова йшла, перш за все, щоб навести порядок у цій сфері. Тому ми звернулися до Міжнародного валютного фонду з проханням відкласти розгляд цього рішення доти, доки ми не приведемо все до ладу ", - сказав М.АЗАРОВ.

Відео дня

Також він повідомив, що уряд зараз «наводить лад у«Нафтогазі». За словами глави уряду, скорочення дефіциту бюджету «Нафтогазу» дозволить більш виважено підійти до питання про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

«Може бути, що й не йти на ці підвищення. У будь-якому разі, ми готові свої викладки фахівцям МВФ покласти на стіл, разом з ними розібратися. У нас є всі аргументи, щоб рішення було виваженим», - зазначив М.АЗАРОВ.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно в МВФ заявили, що для отримання чергового траншу кредиту Україна має виконати ще чотири вимоги.

Зокрема, як сказав голова представництва МВФ в Україні Макс АЛЬЄР, першою вимогою Фонду є проведення в Україні пенсійної реформи відповідно до положень, прописаних в програмі співробітництва.

Друга вимога, як повідомив М.АЛЬЄР, стосується коригування тарифів на газ і теплопостачання.

Третя вимога пов`язано з попередньою і обумовлена тим, що Фонд погодився на менш значне підвищення тарифів, при цьому наголосивши на необхідності пошуку додаткових фінансових ресурсів.

Четверта вимога Фонду пов`язано з діяльність Нацбанку, зокрема, з необхідністю скасування вимоги обов`язкового викупу рекапіталізаційних облігацій, яке, на думку МВФ, знижує незалежність НБУ.