Повного закриття шкіл та дитячих садків бути не повинно / фото REUTERS

Федеральний уряд Німеччини та уряди земель вирішили відмовитись від послаблень введених раніше протиепідемічних заходів, аби запобігти запровадженню у всій країні нового локдауну через COVID-19.

Як повідомляє Deutsche Welle, такими є підсумки сьогоднішньої наради у форматі відеоконференції за участі канцлера Анґели Меркель та голів земельних урядів.

За словами Меркель, запроваджуються обмеження на масові зібрання людей і вводяться штрафи для тих, хто нехтує правилами карантину.

Відео дня

Водночас канцлер наголосила, що повного закриття шкіл та дитячих садків бути не повинно. Вона зауважила, що в разі виявлення випадку інфікування не слід закривати на карантин всю школу.

Крім того, федеральний і земельні уряди серед іншого домовилися про те, що кількість учасників масових святкувань слід обмежити 50-ма. Таке правило застосовуватимуть, якщо в одному окрузі реєструватимуть більш ніж 35 нових випадків інфікувань на 100 тисяч населення упродовж семи днів. Уряди не запроваджуватимуть обмеження кількості учасників святкувань у приміщеннях, які перебувають у приватній власності. Однак громадянам наполегливо радять не проводити заходів, у яких братимуть участь понад 25 учасників.

Окрім того, планується запровадити штраф у щонайменше 50 євро для відвідувачів кафе та ресторанів, які вносять несправжні особисті дані до анкет, що їх мусять заповнювати під час відвідин закладів через пандемію коронавірусу.

В Інституті імені Роберта Коха 29 вересня повідомили про 2089 нових випадків інфікування коронавірусом у Німеччині. Усього в Німеччині померли 9460 людей, в яких підтвердили зараження коронавірусом.

Читайте такожВеликобританія збільшить фінансування ВООЗ

Вас також можуть зацікавити новини: