У НАБУ рішення ще не бачили / фото УНІАН

Окружний адмінсуд Києва ухвалив викреслити з державного реєстру інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро

Про це УП повідомило інформоване джерело.

У понеділок, 26 жовтня, суд вирішив поновити на посаді колишнього керівника другого підрозділу детективів НАБУ Олександра Карєєва, визнавши незаконним його звільнення. В рамках позову Карєєва видали окреме визначення про усунення причин і умов, що сприяють порушенню законодавства. У цій постанові суд зобов'язав Міністерство юстиції викреслити з Єдиного реєстру інформацію про Ситника як керівника НАБУ.

Відео дня

Читайте такожОфіс Президента не зараховує половину голосів під петицією за відставку Ситника - ЗМІ

Підставою нібито є рішення Конституційного Суду, який визнав незаконним указ президента Петра Порошенка про призначення Ситника. Крім того, в ДБР повинні відправити вказівку порушити кримінальну справу за невиконання рішення КС.

Також постанову повинні направити в Кабмін, щоб там вжили заходів щодо дотримання антикорупційним бюро закону, і заступникам директора НАБУ, щоб вони прийняли рішення про те, хто виконуватиме обов'язки керівника

Водночас, за даними УП, в Антикорупційному бюро рішення ще не бачили.

Розгляд справи Ситника в суді: що відомо

  • 9 липня Конституційний суд України розпочав розгляд справи щодо конституційності указу президента про призначення Ситника на посаду директора НАБУ.
  • Провадження було відкрите за конституційним поданням 51 народного депутата щодо конституційності указу президента від 16 квітня 2015 року про призначення Ситника директором НАБУ.
  • Автори клопотання вважають, що тодішній президент України Петро Порошенко, призначивши Ситника директором НАБУ, вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив встановлену частиною 4 статті 5 Конституції заборону на узурпацію державної влади. Також вони вважають, що видання указу суперечить положенням частини 2 статті 6, частини 2 статті 8, частини 2 статті 19, пункту 31 частини 1 статті 106 Конституції, де міститься вичерпний перелік повноважень президента України.
  • Наприкінці серпня в ОП заявили, що визнання суддями КСУ неконституційним указ Порошенка про призначення Артема Ситника керівником НАБУ, стало результатом "спекулятивної кадрової практики" попередників.