З початку серпня 2014 року по січень 2016 року Шараськін був учасником російсько-української війни / фото УНІАН, Андрій Кравченко

Центральна виборча комісія в середу, 28 жовтня зареєструвала Андрія Шараськіна народним депутатом України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

У комісії додали, що Шараськіна обрали у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах у 2019 році.

Відео дня

Читайте такожОбіцяв повернутися, але пролетів: Олег Ляшко програв на довиборах в Раду

Андрій Шараськін: що про нього відомо

Шараськін Андрій Андрійович, народився 20 вересня 1977 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник ПП "Театральна компанія Андрія Шараськіна", член партії "Голос", проживає у Тернополі, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 20.

З початку серпня 2014 по січень 2016 року Шараськін був учасником російсько-української війни. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного форуму "Трансформація України".

За участь у захисті Донецького аеропорту Шараськін отримав орден "За мужність" III ступеня та відзнаку президента України - медаль "Учасник антитерористичної операції". Також він має відзнаку міністра оборони "Знак пошани".

Лідер "Голосу" Вакарчук покинув Раду: як це сталося

  • Святослав Вакарчук написав заяву про складення депутатських повноважень, але парламент не підтримав цю заяву.
  • 26 червня делегати позачергового з’їзду партії "Голос" ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата Вакарчука у зв’язку з його виходом з парламентської фракції "Голос".
  • 8 липня ЦВК комісія визнала обраною народним депутатом Свідерську замість Вакарчука.
  • 8 жовтня у партії «Голос» повідомили, що Свідерська відмовилась стати народним депутатом, тож до ВР має зайти наступний за списком кандидат - доброволець, науковець, режисер та актор Шараськін.