Правоохоронці застосували силу щодо студентів і працівників / фото Facebook Олімпійський коледж імені Івана Піддубного

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту, що стався сьогодні вдень на території Олімпійського коледжу в Києві.

Про це повідомила прес-служба столичної поліції.

"Сьогодні о 12:31 до чергової частини столичної поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію на території Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. На місце події негайно виїхали додаткові екіпажі поліції та слідчо-оперативна група Деснянського управління", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Попередньо встановлено, що під час роботи комісії з реорганізації на території коледжу виник конфлікт. "Поліцейські, які на місці забезпечували громадський порядок, негайно втрутилися в ситуацію та припинили протиправні дії. Внаслідок інциденту кілька осіб отримали тілесні ушкодження, в тому числі й правоохоронці", - повідомили в поліції.

Також у поліції додали, що до територіального управління поліції були запрошені обидві сторони конфлікту для надання пояснень та об’єктивного встановлення причин інциденту.

Читайте такожНаціональну поліцію України озброюють електрошокерами

Позиція студентів і колективу коледжу

На сторінці Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного у Facebook йдеться, що студенти і працівники коледжу протестують проти рішення уряду приєднати навчальний заклад до Національного університету фізичного виховання і спорту України. Також повідомляється про затримання і застосування правоохоронцями сили до студентів і працівників.

Конфлікт довкола Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного: що передувало

Раніше студенти і викладачі коледжу проводили акції під Верховною Радою, оголосили страйк і підготували звернення до Кабміну з вимогою скасувати, на їхню думку, незаконне розпорядження про ліквідацію закладу. Також профспілковий комітет коледжу позвався до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання розпорядження Кабміну незаконним і скасування його.

24 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження розпорядження уряду про реорганізацію Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.

З відповідним позовом до Кабінету міністрів та Міністерства освіти і науки звернулась профспілка працівників та студентів коледжу.

На думку профспілки, рішення уряду №1083-р від 2 вересня 2020 року суперечить положенням закону України "Про освіту" та закону України "Про вищу освіту".

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 17 листопада.