"Укрзалізниця" виступає за збереження пасажирського руху / фото УНІАН

"Укрзалізниця" виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки. У більшості випадків маршрутні перевізники, на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів", - зазначили в компанії.

Відео дня

Повідомляється, що можливе обмеження перевезень погіршить фінансовий стан "Укрзалізниці" та змусить її відправити в простій понад 25 тис. працівників.

"Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення", - додали у компанії.

У зверненні також зазначається, що в інших європейських країнах, які посилюють карантинні обмеження, обмеження зазвичай не стосуються роботи транспорту.

Читайте також"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків зі станцій у "червоній зоні" (список)

"Укрзалізниця" буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих КМУ та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення. Але, у свою чергу, сподіваємося, що ці рішення будуть державницькими та виваженими", - сказано в повідомленні.

Оновлені карантинні зони в Україні

З 19 жовтня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування, за яким Україну розділили на чотири карантинні зони, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному регіоні.

Фото Коронавірус.інфо